Harry Mulisch Festival 2018

Het zesde Harry Mulisch Festival vindt plaats op 3 en 4 november: op zaterdag openen we de deuren voor de Amsterdamse Museumnacht en vaart onze Schrijversboot uit en op zondag kunt u met experts op ontdekkingsreis door de werkkamer van Harry Mulisch en luisteren naar bijzondere gesprekken. Het Harry Mulisch Huis probeert literatuur, kunst, wetenschap en poëzie met elkaar te verbinden en geeft verhalen alle ruimte. Op een prachtige en raadselachtige locatie, midden in Amsterdam, brengen we een saluut aan de Grote Meester en laten we ons meevoeren door een scala aan jonge schrijvers en dichters. Dit jaar kunt u komen kijken en luisteren naar: Ernest van der Kwast, Jente Posthuma, Hannah van Binsbergen, Daniel Samkalden, Daan Doesborgh, Marita Mathijsen, Arnold Heumakers, Mulisch' weduwe Kitty Saal en Jeroen Olyslaegers


Tickets voor de Museumnacht zijn te verkrijgen op de website van de Museumnacht Amsterdam

De toegang voor het programma op zondag 4 november is dit jaar gratis, u kunt zich aanmelden voor de verschillende programma-onderdelen door een e-mail te sturen naar info@harrymulischhuis.nl. De capaciteit is beperkt, dus wees er snel bij!


 


3 nov. - Museumnacht

Tijdens de Amsterdamse Museumnacht opent het Harry Mulisch Huis haar deuren en vaart er de hele avond een Schrijversboot uit vanaf de Leidsekade.

 Ontdek de verstilde schoonheid van de werkkamer van Harry Mulisch in de nacht tijdens een exclusieve rondleiding en laat je aan boord van de Schrijversboot onder het genot van een drankje voorlezen door Ernest van der Kwast, Hannah van Binsbergen, Jente Posthuma of Daniel Samkalden.

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van de Museumnacht

4 nov. - Voer voor psychologen

Ga met Mulisch-kenner Arnold Heumakers op reis door de werkkamer van de schrijver en ontdek de verhalen achter de boeken. 

13:00 uur - Harry Mulisch Huis - Toegang: gratis (meld u aan door een e-mail te sturen naar info@harrymulischhuis.nl)

4 nov. - De bibliotheek van Harry Mulisch

Wat las Mulisch en wat las hij juist niet? Marita Mathijsen geeft een introductie op de waanzinnige boekencollectie van de schrijver waarin al zijn fascinaties weerspiegeld worden: van yoga tot Sartre en van Cusanus tot Hitler.

14:00 uur - Harry Mulisch Huis - Toegang: gratis (meld u aan door een e-mail te sturen naar info@harrymulischhuis.nl)

4 nov. - Jeroen Olyslaegers


Jeroen Olyslaegers is te gast in het Harry Mulisch Huis! Met Wil schreef Olyslaegers een ambitieuze en veelzijdige roman over de oorlogsjaren in Antwerpen, waarvoor hij werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en bekroond werd met de Fintro Literatuurprijs. We gaan in de werkkamer van Harry Mulisch in gesprek met Jeroen Olyslaegers over zijn werk, de boeken waar hij van houdt en zijn ambitie.

15:00 uur - Harry Mulisch Huis - Toegang: gratis (meld u aan door een e-mail te sturen naar info@harrymulischhuis.nl)

 

4 nov. - Siegfried: Mulisch' laatste

Siegfried is Mulisch' laatste roman waarin hij op sluwe wijze af probeert te rekenen met Hitler. Met Mulisch' weduwe Kitty Saal spreken we over de roman, hoe hij tot stand is gekomen en over haar eigen rol in het boek.

17:00 uur - Harry Mulisch Huis - Toegang: gratis (meld u aan door een e-mail te sturen naar info@harrymulischhuis.nl)

 

Mede mogelijk gemaakt door: