Dwalen door de wereld van de literatuur. Literaire Routes is een gratis smartphone app van het Letterkundig Museum met literaire wandelingen langs locaties uit het leven en werk van schrijvers en dichters. Als een hommage aan de dit najaar 5 jaar geleden overleden schrijver, is de app op 6 november uitgebreid met een route door het Amsterdam van Harry Mulisch. 

In de vijftig jaar dat de schrijver in Amsterdam leefde, werd zijn werk beïnvloed door de omringende stad. Overal duikt ze op in verhalen, romans, toneelstukken en essays. De lezer ziet die stad door zijn ogen: als het universum van Harry Mulisch, waarin tijden ineen lijken te vloeien en waar het makkelijk is om te verdwalen in het labyrint van anekdotes.
  
Beleef het Amsterdam van Mulisch. De wandeling leidt langs de plekken die het decor vormen voor zowel zijn werk als zijn leven. Van het statige pand aan de Leidsekade waar hij ruim vijftig jaar woonde en het woonhuis van de hoofdpersoon uit De ontdekking van de hemel tot het beroemde Café Américain, dé plek waar Mulisch werkte, vrienden ontmoette en meisjes oppikte. Net als de andere wandelingen is ook deze route vol van literaire verhalen, die met tekst, audio en beeld tot leven komen. 

Wilt u meer belangrijke literaire plekken in Nederland te voet ontdekken? Bezoek Den Haag met de Louis Couperus- of de Jan Siebelink-wandeling, ontdek de rijke literaire historie van Noordwijk of dwaal door het Amsterdam-Zuid van Arnon Grunberg. De app met literaire wandelingen kan gratis gedownload worden in de Appstore of Google Play.

 

Mede mogelijk gemaakt door:

De Gemeente Amsterdam, het Literatuurmuseum en Uitgeverij De Bezige Bij.